Kávé áraink a következők:
Andador Classic 5790 Ft/kg * (bruttó) 25% Arabica, 75% Robusta
Andador Silver 6140 Ft/kg * (bruttó) 35% Arabica, 65% Robusta
Andador Gold 6790 Ft/kg * (bruttó) 60% Arabica, 40% Robusta
Andador Intense 8590 Ft/kg * (bruttó) 90% Arabica, 10% Robusta
Andador Premium 11990 Ft/kg * (bruttó) 100% Arabica
* adagelszámolásos konstrukció választása esetén bruttó adagár 95 Ft-tól, min. 500 adag/hó.
Kávé az Andador Caffe-nál
Jelenleg a világ, különböző nagy kávétermelő területeiről érkeznek azok a zöld kávébabok, amelyekből kávéinkat pörköltetjük. Termékeink között szemes, őrölt és koffein mentes változatban is megtalálhatják az Önök számára legmegfelelőbb kávéfajtát.
Állandó kínálatunkban 7 különféle kész blend szerepel.
- kizárólag mosott
- kézműves technikával
- (nincs automata, a pörkölő mester végez minden műveletet)
- pörkölés után tisztított, kavicstalanított,
- megfelelő ideig hűtött, pihentetett,
- aromazáró zacskóba csomagolt kávét árusítunk.
Pörkölés
A zöld kávé pörkölése hagyományos dobpörkölővel történik.
Az egyes kávéfajták különbözőképpen viselkednek a pörkölés során, más-más pörkölési foknál, mutatják meg különböző aromáikat, ezért mindent automatizálás nélkül végzünk. Maga a pörkölés alacsony hőmérsékleten történik, csak az olasz (sötét) pörkölésnél alkalmazunk magasabb hőmérsékletet.
Amint a kávészemek elérték a megfelelő pörkölési fokot, a hűtést a lehető leggyorsabban végezzük el. Ezt intenzív léghűtéssel, víz permetezése nélkül végezzük. A hűtésnél alkalmazott vízpermet túl azon, hogy a kész kávé súlyát növeli, a kialakult aromákat is károsan befolyásolja.
A pörkölést követően a kávét pneumatikus destoner-rel válogatják át, hogy csak a kiváló minőségű kávét tudjuk csomagolni!
Csomagolás
A csomagolás is kézimunkában történik, mégis modern minden paraméterében.
A pörkölt kávé a pörkölés követő 24-36 órában viszonylag intenzíven széndioxidot bocsát ki. A frissen pörkölt kávét csomagolás előtt ezért 1-2 napig pihentetni kellene (különben felfújná a lezárt tasakot), vagy egyjáratú szeleppel ellátott csomagolásba kerül, ami a képződő széndioxidot úgy hagyja eltávozni, hogy az oxigén mely a kávé öregedéséért felelős lenne, ne tudjon a zacskóba jutni.
A negyed kilós csomagolásunk egy másik, még nem túl széles körben elterjedt előnnyel is bír: visszazárható. Így ha a hegesztés alatti perforáció mentén ki is nyitottuk, a simítózáras tasak különösebb nehézség nélkül légmentesen visszazárható, hogy megőrizze a kávé frissességét!
Cégünknél nagyon szeretjük a jó kávét, és ez minden egyes termékünkben visszaköszön. A hét különböző fajta mind minőségi termék, eltérő pörkölési jelleggel és összetétellel. Garantáljuk, hogy kávéjuk mely a csészébe kerül mindig friss és ízletes lesz!